Rahsia Hidupku

2017-07-04T14:40:43+00:00 July 27th, 2017|Cerita|

Masa umur ku 15 tahun aku merasa badan ku sudah pun membesar ke maxima. Berdiri 5′ 4″, dengan berat badan 180 paun, aku membayang kan diri ku semacam penyanyi Sharifah Aini lebih2 lagi aku ni dari benih Arab dan Melayu. Dengan buah dada dan punggung ku yang pejal, aku mengharapkan dapat memikat lelaki yang boleh [...]

Kakak iparku sayang

2017-07-03T14:09:48+00:00 July 27th, 2017|Cerita|

Aku telah diterima kerja disalah sebuah syarikat di pahang.Berita itu amat menggembirakan aku yang sedang menganggur. Di Pahang aku menetap di rumah abang aku , yang kebetulan tidak jauh dari tempat kerja baru aku. Ini dapat menjimatkan kos penghidupan aku disana nanti. Abang aku juga bersetuju untuk aku tinggal bersama beliau. Aku dilayan cukup baik [...]

Penangan Si Nani

2017-07-26T16:10:50+00:00 July 26th, 2017|Cerita|

Hari ke empat aku kat kampung, aku dah mula rasa seronok kerana selepas hari kedua, aku hari hari dapat main kak Salmah. Semalam Salmah kata dia nak pulang ke kampungnya dan dia ajak isteri aku ikut sekali. Isteri dan anak anak ikut, aku sekadar jadi driver aje sebab aku malu nak overnight di rumah keluarga [...]

Cikgu Aku Makcik Aku

2017-07-26T15:59:37+00:00 July 26th, 2017|Cerita, Makcik|

Aku masih ingat lagi….masa tu aku cuti sekolah. Jadi aku dan kawan-kawan sama sama berkhatan. Takut juga aku. Lepas berkhatan luka kote aku kena dirawat. Seminggu, lukanya kote aku masih belum sembuh betul lagi. Baru 7 hari tak boleh baik. Tiap hari kena basuh lukanya. Mujur Mak Cik Mah, adik mak aku, ada menolong membasuh [...]

Suamiku Tidak Subur

2017-07-26T15:56:50+00:00 July 26th, 2017|Cerita|

Aku bekerja di sebuah syarikat swasta di petaling jaya. Umur 26 tahun. Sudah 3 tahun berumahtangga, hidup kami mewah..soal wang tidak menjadi perkiraan, tapi masih belum dikurniakan cahaya mata. Aku dan suami telah puas beriktiar cara tradisional sebelum kami membuat pemeriksaan doktor. Akhirnya suamiku disahkan tidak subur walaupun zakarnya berfungsi dengan normal(cukup besar- 6 ¼ [...]

Anak Yatim

2017-07-26T15:50:43+00:00 July 26th, 2017|Cerita|

Aku seorang anak yatim piatu dari rumah Bakti Ulu Klang.Aku tak tau asal usul aku dan siapa ibu bapa aku.Sehingga umur aku 15 tahun aku berjumpa dengan abang Is.Dia seorang pemuzik dan telah mengambil aku sebagai adiknya. Aku anggap abang is ayah,ibu ,kakak dan abang aku.Abang Is berkenalan dengan kak Iqin,seorang guru dari Penang melalui [...]

Bang Usup

2017-07-26T15:45:38+00:00 July 26th, 2017|Cerita|

Cerita ini cerita benar yang diceritakan oleh seorang duda muda ( usia 30-an ). Namanya Bang Usup. Ini bukan nama sebenarnya. Supaya pembaca tidak boring, bahagian awal ceritanya tidak aku nyatakan di sini, iaitu bahagian bagaimana Perempuan Mat Salleh ‘contact’ dia. Nama Perempuan Mat Salleh itu ialah “Janet”. Bang Usup tak pandai berbahasa orang putih, [...]

Imam Sesat

2017-07-26T15:40:55+00:00 July 26th, 2017|Cerita|

Masri berkawan dengan Ina sejak sekolah pondok lagi dan kini Ina bakal dinikahinya. Ina anak yatim piatu yang diangkat oleh keluarga Masri sejak kematian kedua ibu bapanya kerana dibaham harimau. Sebelum Masri menikahi Ina, keluarga Masri telah merujuk kepada Imam kampung mereka tentang segala peraturan dan persiapan yang perlu dibuat oleh mereka dalam proses menikahkan [...]

Mariam Janda

2017-07-26T15:31:59+00:00 July 26th, 2017|Cerita, Makcik|

Rasanya biarlah aku mulakan ceritanya supaya you all tak boring. Tapi cerita aku ni kenalah step by step. O.K. Ketika itu aku berusia 24 tahun. Aku bekerja sebagai Pegawai Eksekutif di sebuah firma yang besar di ibu kota. Syarikat itu kepunyaan ibuku sendiri. Sebenarnya selepas sahaja lepas SPM, aku telah melanjutkan pelajaran ke luar negeri [...]

Sempadan

2017-07-26T15:25:56+00:00 July 26th, 2017|Cerita|

Ceritanya begini, setelah saya telah tamat penugasan saya di seberang laut iaitu di Kemboja jadi saya telah diberi cuti selama 2 minggu, aku pun berangkat pulang ke kampung aku di utara tanahair. Setelah aku sampai di Kg aku, aku pun pergi berjalan-jalan ke rumah kawan-kawan yang lama aku tak berjumpa dengan mereka. Setelah aku pergi [...]